Asset 2
b o w b o w

Textielfabriek De Kolonel wordt opgewaardeerd

Gedrevenheid en ondernemerschap blazen nieuw leven in deze oude textielfabriek in de vorm van een ‘ambachtelijk industrieel centrum’.

Deel uitmakend van een groter industrieel geheel in Heule ligt dit typerende gebouw afgesneden door de spoorweg in de rand van groot Kortrijk. Het staat met z’n voeten in het open vlaslandschap en wordt geflankeerd door de heerlijke Heulebeek.

We valoriseren de beschikbare vloeroppervlakte door er in hoofdzaak een nieuw ambachtelijk industrieel ondernemerscentrum in te programmeren. Het richt zich volledig op de maakindustrie. Ter ondersteuning van dit ‘nieuwe werken’ wordt veel aandacht besteed aan stimulerende ruimtes voor het centrum zoals lunch-, ontspan- en napcultuur. We ambiëren om ook hier een economische functie van te maken door het zoeken naar een uitbater die zich specialiseert in healthy food.

De Kolonel zal als erfgoedwaardig gebouw zijn prominente plaats opeisen op het ontmoetingsplein van het project. Het gebouw overschouwt ahw het geheel vanop deze centrumplek in het geheel. De woonfunctie krijgt een eerder ondergeschikte rol in het programma, en zal diep in het pand in alle sereniteit huizen.

Ben je op zoek naar een herbestemming van oude bedrijven of verlaten terreinen?

Laat het ons weten en we laten u meteen meedromen.

Contacteer ons

Specificaties

Locatie
Kortrijk - Heule
Status
EP (Execution Project) - Build
Oppervlakte
400m² nieuw wonen - 3000m² nieuw werken
Klant
Jelle Vandecasteele
Team
bow architecten ism Cobras & Herbé
kolonelplein / na
Kolonelplein - machine- & kolenkamers…
modulair kantoor
Organigram - concept
Inplanting