b o w b o w b o w b o w

Oud transportbedrijf wordt belevingskantoor voor firma All-Bouw

Na een leven als groothandel, transportonderneming en drankencentrale nam bouwbedrijf All-Bouw in 2006 de site in gebruik. In 2010 werd een aanpalend magazijn verworven. Heden is het tijd voor een aangepast DNA voor dit ambitieus nieuw-denkend bedrijf.

De locatie, de schaal van het gebouw en de beschikbare buitenruimte blijven geschikt voor All-Bouw en leiden tot de keuze om op deze locatie te blijven.

De uitdaging om interne medewerkers  en bouwvakkers meer als één team te laten renderen leidt tot specifieke injecties in het huidige volume. Begeesterende ontmoetingsruimtes, een 10-tal extra kwalitatieve werkplekken, meer parking en visibiliteit waren slechts enkele van de wensen. Naast het uit- en inbreiden van de kantoren wordt geïnvesteerd in ‘de welkom’ van het gebouw. Een nieuwe gevouwen gevel wordt rond de bestaande huid gewrapped, waardoor het nieuwe DNA van de toekomst leesbaar wordt.

Vanuit de idee dat ‘team-rendement’ begint bij het gebouw wordt centraal in het pand een ‘meeting point’ voor gasten en  medewerkers voorzien en wordt een multifunctionele lunch-multimedia-vergader- ruimte geïnstalleerd geflankeerd door een sportzaal en een ontspannende ‘inspiratie’ ruimte. De achterliggende zongerichte en charmant ommuurde tuin wordt gelinkt aan deze ruimtes en hierdoor geactiveerd.

Ben je op zoek naar een herbestemming van oude bedrijven of verlaten terreinen?

Laat het ons weten en we laten u meteen meedromen.

Contacteer ons

Specificaties

Locatie
Roeselare
Status
Opgeleverd met champagne
Oppervlakte
583m² "welkom" + "werken" + "lunch-ontmoeten-relax-team"
Klant
All-Bouw
Team
 bow architecten ism Vandecandelaere Interieur & All-Bouw
Bestaande toestand
Bestaande toestand
Straatbeeld
Straatbeeld - © Karel Waignein
Gevelfragment
Bibliotheekverband - © Karel Waignein
Welkom - Werken
Welkom - Werken - © Karel Waignein
Kantoor Marketing & design
Lunch
Lunch - ontspan - vergader
Lunch - ontspan - vergader
Lunch - Ontspan
Lunch - Ontspan - © Karel Waignein
Meetingpoint
Tuin
Tuin - © Karel Waignein