Asset 2
b o w b o w b o w b o w

Monument in hartje Brugge: van kantoor naar co-woonproject

Erfgoed als vertrekpunt…

Het pand werd een aantal jaren geleden aangekocht door de familie vanuit een liefde voor de waardevolle gebouwen op een zeer strategische grondpositie. Wat men er uiteindelijk mee zou gaan doen qua bestemming, was nog wat onduidelijk.

Tijdens de restauratie van de wandschilderingen in het mooie salon dat uitgeeft op de tuin kwamen ze samen met het ontwerpteam tot inzicht dat het in stand houden van de erfgoedwaarden een doel op zich was, en niet een middel om andere vormen van rendement te bekomen. Je zou kunnen stellen dat de vele gesprekken met het onderzoeksteam en de vele ontwerpscenario’s ertoe geleid hebben dat men het erfgoed als nog veel waardevoller ziet dan eerst.

Meerdere ontwerpen en scenario’s voor o.m. wonen, werken en (gasten)verblijven leidden ertoe dat het de families zelf zijn die in hoofdzaak voor privé-gebruik de gebouwen zullen innemen. Een gezonde gradiënt van kunst en cultuur worden ingekleurd in de plannen zodat bijvoorbeeld voor een kunstaangelegenheid bepaalde ruimtes kunnen gebruikt worden door een breder puliek. Ook in de prachtige omwalde tuin zal ruimte gemaakt worden voor de buitenwereld in de vorm van een unieke co-working op hoogte in het centrum van het oude Brugge.

Ben je op zoek naar een herbestemming van oude bedrijven of verlaten terreinen?

Laat het ons weten en we laten u meteen meedromen.

Contacteer ons

Specificaties

Locatie
Brugge
Status
EP (Execution Project)
Oppervlakte
2700m2
Klant
p/i
Team
bow architecten ism Herbé & Atelier Artisjok
Historisch beeld
Zicht op centrale inkomhal
Erfgoedwaardige elementen
Monumentale dakconstructie
Poortgeheel
Sfeerbeeld
Onderzoek invulling
Zicht op toegang tuin
Zicht op slaappaviljoen
Concept groen - Artisjok
Concept groen - Artisjok