Asset 2
b o w b o w b o w b o w

Braakliggend industrie-eiland wordt groen woon- en leefgebied

Pal in het centrum van de gemeente Zulte ligt een verlaten Wolspinnerij met een aantal bijzondere herbruikbare relicten. Het is een strategisch gelegen terrein van 5,6ha dat geheroriënteerd wordt naar een gemengd, hoofdzakelijk residentiële bestemming. We hanteren nieuwe definities op gebied van mobiliteit, beleving en duurzaamheid. Het concept ambieert om zich breed te integreren in het omliggende weefsel van Zulte en doet dit via een netwerk van grote en kleinere groene doorgangen in de vorm van pleinen, straten en erfpaden die de woongelegenheden met elkaar verbinden.

Architecturaal wordt de plint van de volumes, dat in rechtstreeks contact staat met het openbare domein anders aangepakt dan de bovenliggende verdiepingen. We ontwerpen een actieve plint met een opener karakter in een frisse materialiteit. Dit in tegenstelling tot het gesculpteerde karakter van de bovenbouw met sheds en zadeldaken. Door deze speelse vormentaal maken we een nieuwe identiteit voor de gehele site en knipogen we naar de historische industriële sfeer.

Lees hier onze publicatie op circubuild.be: 'Bow architecten en burO Groen blazen industriële site in Zulte circulair nieuw leven in'

Ben je op zoek naar een herbestemming van oude bedrijven of verlaten terreinen?

Laat het ons weten en we laten u meteen meedromen.

Contacteer ons

Specificaties

Locatie
 Zulte
Status
PiD (Project information Documentation) - VO-SO
Oppervlakte
5,6ha
Klant
De Wolspinnerij ism Consult Supply
Team
 bow architecten ism Buro Groen, Buro Stiel, Werner van Dyck
Masterplan schets