Asset 1
Asset 2
b o w

Kantoor & werkplaats Bruggeman Interieur

De bestaande loods voor het schrijnwerkersbedrijf wordt onder handen genomen en herwerkt tot een aangename en betere werkplek voor team Bruggeman Interieur.

Het bedrijf is gespecialiseerd in maatwerk en verdient dan ook een gebouw dat ook op maat is ontworpen. Alle ruimtes worden opgevat als showroom voor wat ze doen.

De locatie heeft twee grote troeven: het bevindt zich dicht bij de ring rond Roeselare, maar kijkt tegelijk uit op het akkerlandschap van Hooglede. Een plek waar drukte en rust kan gecombineerd worden, maar het op de dag vandaag nog niet doet.

De site toont de pijnpunten waar vele gelijkaardige bedrijven mee te maken hebben. Geen buitenruimte, tenzij voor parking, weinig lichtinval, kleine ruimtes, … Een plek waar contact tussen de werkvloer en kantoor ontbreekt en waar “de tekenaar” in het bedrijf letterlijk een sleutelrol heeft tot de opbouw van het nieuwe volume.


Het ontwerp past een nieuw volume tussen de spanten van de bestaande loods en geeft invulling aan de pijnpunten die het bedrijf heeft. Het ontwerp bestaat uit drie bouwlagen waar openheid, licht en lucht en relaties tussen de functies van groot belang zijn.

Het volume torent uit boven de loods en het landschap en biedt op die manier een uitgestrekt zicht over het achtergelegen akkerland. Een nieuwe landmark voor het bestaande industrieterrein.

Ben je op zoek naar een herbestemming van oude bedrijven of verlaten terreinen?

Laat het ons weten en we laten u meteen meedromen.

Contacteer ons

Specifiaties

Locatie
Hooglede
Status
PiD (Project information Documentation) - Tender
Oppervlakte
900m² productie + 250m² nieuw werken
Klant
Bruggeman Interieur
Team
 bow architecten ism bureau E-norm (technieken) & buro RR (stabiliteit)
Axonometrie
Maquette
Concept
Visualisatie
Visualisatie