Asset 1
b o w

Parel van de mode tussen ‘bergen’ en ‘rivieren’… heerlijk

Straffe ondernemers botsen op de grenzen van hun huidige  bedrijfsomgeving.

 

Deze groeiende onderneming resideert na haar opstart vanuit de woonkamers reeds enige jaren in een industriële ruimte. Een aantal beperkingen van het gehuurde pand fnuiken de groei. De bedrijfsleiding kiest voor een ‘te ontdekken’ site diep weggestoken in een recent aangeboorde KMO zone. Het wordt de toekomstige locatie voor een adaptieve bedrijfsomgeving.

 

Via een karaktervolle laan rij je het perceel op van exact 5000m2 groot. Je flankeert het langgerekte gebouw dat wegknikt om de natuurljke context ruimte te geven en het project erop te betrekken. Het ontwerp is een aaneenschakeling van flexibele open ruimtes, in het licht badend door een alternering van grote panoramische ramen, gevat in een strak lijf van zo’n 10m breed. Twee attractieve koppen worden voorzien op de verdieping. Hier zullen enerzijds the board room met de kantoren van de bestuurders zich bevinden en anderzijds een uitgestrekte showroom met bar en bijhorende meeting rooms.

 

Het ontwerp wordt vanuit circulair en klimaatvriendelijk oogpunt opgetrokken in een kruisgelaagde houten structuur (CLT) en krijgt een algemene ergonomie die toelaat om het bedrijf ook in de toekomst voor nieuwe gebruikers inzetbaar te laten zijn.

Ben je op zoek naar een herbestemming van oude bedrijven of verlaten terreinen?

Laat het ons weten en we laten u meteen meedromen.

Contacteer ons

Specificaties

Locatie
Roeselare
Status
PiD (Project information Documentation) - OMG / Te
Oppervlakte
1160m2 office – 487m2 storage
Team
bow architecten
Schets showroom / eventruimte
Schets inkom
Schets inkom
Schets omgeving en gevelbeeld